Vores historie

Overtagelse af familiegården i 2003

Den nuværende ejer, Peter Nielsen, overtog gården tilbage i 2003. Peter er vokset op på gården og har haft landbrugsdrift helt under huden helt fra barnsben.

Peter er uddannet landmand og har altid haft idéen om at skulle have sit eget – da tanken om frihed og at være sin egen lykkes smed altid har tiltalt ham.

Fra køer til øko-ænder

Rønhøjgaard har ikke altid haft sit fokus på ænder. I starten bestod bedriften af malkekvæg. Efter Peters overtagelse gennemgik gården en stor renovering – og under finanskrisen tilbage i 2008 faldt interessen pludselig på opdrætning af ænder, fremfor de krævende omstændigheder og investeringer malkeproduktion kræver.

Det skulle vise sig at være den helt rigtige beslutning, da det gav Peter en mulighed for at skille sig ud og dygtiggøre sig indenfor et område, som kun få havde beskæftiget sig med.

Peter er drevet af at finde løsninger på udfordringer, da den personlige udvikling også er en stor del af at være glad for sit arbejde.

Stort know-how

Det er ikke altid en dans på roser at være blandt de eneste indenfor et erhverv, da hjælp og sparring er svær at få. Det har gennem tiden haft sine udfordringer – men med det rigtige gå på mod og en positiv indstilling når man langt.

Og hvis man vil være anderledes, er det én af konsekvenserne – og det er noget af det, der gør det spændende at drive Rønhøjgaard.

Peter er efterhånden en af dem med størst erfaring indenfor opdrætning af økologiske frilandsænder i Danmark.